Language: 
To browser these website, it's necessary to store cookies on your computer.
The cookies contain no personal information, they are required for program control.
  the storage of cookies while browsing this website, on Login and Register.

GDPR and DSGVO law

Storing Cookies (See : http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm ) help us to bring you our services at overunity.com . If you use this website and our services you declare yourself okay with using cookies .More Infos here:
https://overunity.com/5553/privacy-policy/
If you do not agree with storing cookies, please LEAVE this website now. From the 25th of May 2018, every existing user has to accept the GDPR agreement at first login. If a user is unwilling to accept the GDPR, he should email us and request to erase his account. Many thanks for your understanding

User Menu

Google Search

Custom Search

Author Topic: My s1r9a9m9 replication!  (Read 463872 times)

Offline atlasman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #765 on: August 13, 2008, 05:50:01 AM »
cap 70,

i have been reading this board for a while and i havent heard any more news from you getting your motor bike running on water.  Have you given up on the diode chain??
I feel we need to go back to what we KNOW runs and get several more of our own running and then try to modify to make it better.

I have not seen one other video other than cap 70 with a car running.  There was one that had 4 light bulbs flashing but i never figured out who's it was.  I believe SR1 is a fraud and i dont think his vid is legit.  I know for a fact if i got my engine running i would post CLEAR vids showing EXACTLY how i done it.  That SR1 is a load of crap.

atlasman

Offline capacitor70

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 172
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #766 on: August 13, 2008, 05:59:50 AM »
@tiltfull
    What happens when back fire comes in GEET plasma system. We want to work on this system, Dose it improve performance If we use plasma spark on engine ?  How much is fuel consumption ? ???
   
    Running engine on 100% water is difficult for real application, So we are planning to start with real application of plasma spark plug, hydrogen booster and GEET system to reduce fuel consumption....

My bike silencer is damaged so I am planning to install plasma spark plug and geet system on it.
Hydrogen booster installation work is going on on my car.

Offline happyvalley808

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #767 on: August 13, 2008, 07:10:33 AM »
@Cap70,

I have watched many GEET videos and i have not observed any back fire....From what i understand the "fuel" is under  vacuume, but I think a flash back arrester just like that used on WFC would work as a safety feature.....
Let me know your thoughts....

Best Regards,

HV
 

Offline tiltfulll

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #768 on: August 14, 2008, 01:39:14 AM »
@Cap70

Well the geet system...

I know someone who had a backfire he sad that his bubbler swelled up, but it was no kaboom.

Now if you feed vapors like I did on my videos that you want to use some type of backfire arrestor!

I had built one, the kind that has bronze whole in it.
But it was choking the system down. It was to much resistance, so instead sucking the fumes in, it was just sucking air from the air intake port.

Also I have serius doubts about using this type of arestor on the geet system because the oily fumes probably would condensate on the whole and cause failure one way or another.

So I brought a swing check valve in home depot it has 1/2" npt female ports and it's made of brass.
This valve is very sensitive! I was unable to blow threw any air from the reverse side!
So I was using that on the geet at my last run.

Backfire can happen! Specially if you messing with the timing!

What you guys think about my previous post?
Any idea how to get rid of the waste spark?

Once I tried to run the geet with the diode circuit but it was not running good.
I gotta say that the mover was not in perfect shape that could be the problem two.

I personally never tested the fuel consumption but I was told that it's the same.
I have a hard time to believe that!

Is your bike is a two or four cycle?








 

 

Offline capacitor70

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 172
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #769 on: August 14, 2008, 04:25:30 AM »
Quote
What you guys think about my previous post?
Any idea how to get rid of the waste spark?

Once I tried to run the geet with the diode circuit but it was not running good.
I gotta say that the mover was not in perfect shape that could be the problem two.

I personally never tested the fuel consumption but I was told that it's the same.
I have a hard time to believe that!

Is your bike is a two or four cycle?

My bike is  four stroke. During hydrogen test every time when I kick it immediately back fire comes and exploded bubbler...

For removal of waste spark this circuit is suitable, As per concept its not having any problem , But practically its not working, may be it need schmitt trigger at input side. But It requires setting every time when power is given, It may fire at only exhaust stroke .

Offline tiltfulll

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #770 on: August 14, 2008, 04:59:26 AM »
@cap70

I don't getting this drawing!
Can you draw it up differently?

Offline tiltfulll

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #771 on: August 14, 2008, 05:00:02 AM »
  ???

Offline xbox hacker

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 262
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #772 on: August 15, 2008, 02:43:06 AM »
For those that wanted to see the marine plug blast...here are some images....this is the best i could do  ;D

Offline happyvalley808

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #773 on: August 15, 2008, 03:42:06 AM »
Xbox,

Great photo's, That's  an awsome looking plasma flame.......Can you make note of the different effects observed from this plug, compared to a regular plug.........You da man!

Thanks,

HV

Offline tiltfulll

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #774 on: August 16, 2008, 12:04:01 AM »
@ anyone

I looking for a voltage doubler circuit!
Would like to go from 110 to 220!
Can anyone help?

Thanks!

Offline xbox hacker

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 262
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #775 on: August 16, 2008, 12:19:45 AM »
@ anyone

I looking for a voltage doubler circuit!
Would like to go from 110 to 220!
Can anyone help?

Thanks!

This is what i use.....

Offline tiltfulll

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #776 on: August 16, 2008, 05:58:30 AM »
Thanks Hacker!

Offline xbox hacker

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 262
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #777 on: August 16, 2008, 10:00:51 PM »
Here is something interesting..... notice the images below. The white one is form a normal plug, and the purple on is from the marine plug.

The frame grabs are from 2 videos taken just  a few mins apart...same setup, same voltage, same camera.....

Why would one be white and one purple???

All shots from both vid are the same result! Also notice the marine plug has MUCH more spread!

@tiltfulll:
No Prob

Offline lon92

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • High-Current - Lil' Genious
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #778 on: August 16, 2008, 10:21:04 PM »
@XboxHacker
Great spark!!  ;D I wondered which one is hotter, blue or purple??  ???

@Capacitor70
Thanks for sharing the circuit...  ;D  ;D

@All
Hi y'all!! I just replicated Capacitor70 circuit design, but I'm having misfire problem...  :-\
Any ideas??   :D

 ;D Thanks!!  ;D

Offline vlindos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
Re: My s1r9a9m9 replication!
« Reply #779 on: August 16, 2008, 10:50:38 PM »
@All
Hi y'all!! I just replicated Capacitor70 circuit design, but I'm having misfire problem...  :-\
Any ideas??   :D

 ;D Thanks!!  ;D

Hi, there, I've managed to replicate the cap70's circuit too finaly.
Currently there is no visible misfires at my setup, but there are there most probably. The misfires occurs because HV not occuring at the second spark plug or not enough energy for the big capacitor. For the first i recommend to enclose the distance of the electrodes of the second spark plug most near each other. For the second - how much charge can take your capacitor (farads, voltage) ? Try adding more bulbs for it in order to charge faster.
I am using 470uF/400V and with 150W bulb there are not visible misfires. I am thinking about using powerful mosfet transistors instead of bulbs, so charging wil ll be more accurate and faster, but controlling them is still question to me, as well the number. I've calculated that for the my capacitor (the 470uf one) to make the engine idle I need 250W source for the capacitor.
Talking about something like that:
« Last Edit: August 16, 2008, 11:39:02 PM by vlindos »