GDPR and DSGVO law

Storing Cookies (See : http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm ) help us to bring you our services at overunity.com . If you use this website and our services you declare yourself okay with using cookies .More Infos here:
https://overunity.com/5553/privacy-policy/
If you do not agree with storing cookies, please LEAVE this website now. From the 25th of May 2018, every existing user has to accept the GDPR agreement at first login. If a user is unwilling to accept the GDPR, he should email us and request to erase his account. Many thanks for your understanding.
Amazon Warehouse Deals ! Now even more Deep Discounts ! Check out these great prices on slightly used or just opened once only items.I always buy my gadgets via these great Warehouse deals ! Highly recommended ! Many thanks for supporting OverUnity.com this way.

User Menu

Powerbox

Smartbox

3D Solar

3D Solar Panels

DC2DC converter

Micro JouleThief

FireMatch

FireMatch

CCKnife

CCKnife

CCTool

CCTool

Magpi Magazine

Magpi Magazine Free Rasberry Pi Magazine

Battery Recondition

Battery Recondition

Arduino

Ultracaps

YT Subscribe

Gravity Machines

Tesla-Ebook

Magnet Secrets

Lindemann Video

Navigation

Products

Products

WaterMotor kit

Statistics


  • *Total Posts: 501249
  • *Total Topics: 14923
  • *Online Today: 44
  • *Most Online: 103
(December 19, 2006, 11:27:19 PM)
  • *Users: 2
  • *Guests: 22
  • *Total: 24

Author Topic: Transformers.. still enigma?  (Read 715 times)

Offline sparkmen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Transformers.. still enigma?
« on: January 04, 2018, 11:11:52 PM »
Hi there,  experimenters.. 

Have played a bit with some transformers configuration and strange things(at least for me) happened.
Equipment involved : 110-220v transformer, a UDT transformer –as seen some where around (believe was from Paul Raymond Jensen).
What happened.. when plugged in the system I had a bulb of 24v/15w connected to middle section coil.. the bulb flashed and  gone...burned.
Some smell come from top coil..hmm..
UDT vibrate a lot.
Curiosity pushed me to connect my precious scope(dso1062) last probe  ,setting x 10,  50v/divto points A&B.
The signal form did not fit on screen, I believe was way above 600vpp.
Got  a bit frightened and disconnected the probe... a bit too late , probe gone.
Unplugged the system, top coil just started to smoke..
Noticed also the 110-220v trafo become a bit hot, yet nothing connected to it on 110v side.
Connected to points A and B a 220v/25w filament bulb and powered back the system. The bulb was bright like welding flame, the UDT still vibrating.The little experiment gave me some questions to find answers..
What could be the cause for above things.
Pictures of UDT during manufacture and trafo, schematics attached..
I'll be back for more experimenting once I get new probes.
regards and happy experimenting..

Free Energy | searching for free energy and discussing free energy

Transformers.. still enigma?
« on: January 04, 2018, 11:11:52 PM »

 

OneLink